Täna Tallinna Ülikoolis esitletud rahvusvahelisest kodanikuhariduse uuringust selgus, et Eesti noorte ühiskonna-alaste teadmiste tase on kaheksa aastaga viinud üleilmses võrdluses Eesti õpilased kuuendale kohale Taani, Taiwani, Rootsi, Soome ja Norra järel. Eesti noorte usaldus riigi institustsioonide vastu on tõusnud põhjamaade tasemele, ning demokraatilikud hoiakud on pidevalt paranenud.

Haridus- ja Teadusministeeriumi ettevõtlusõppe programmi Edu ja Tegu tunnustuskonkursil kuulutati välja laureaadid viies kategoorias, aasta ettevõtlusõppe edendaja tiitli pälvis Võru Gümnaasium. Aasta ettevõtluse õpetajaks valiti Pärnu Vanalinna Põhikooli huvijuht Mare Vaan, aasta ettevõtlusõppe mentor on ettevõtluskonsultant Kuldar Leis, aasta ettevõtlik õppur on Marten Soeson Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasiumist ja ettevõtlusõppe programmi aasta tegija on Katrin Kivisild sihtasutusest Innove.

Paide riigigümnaasiumi direktoriks saab Urmo Reitav, kes töötab praegu Viljandi Hariduse Arengufondi juhatajana ja Viljandi Kesklinna Kooli ning Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ühiskonnaõpetuse õpetajana.

Oktoobri alguses lõppenud uudsete õppimisvõimaluste toetamise esimeses taotlusvoorus laekus Innovesse kokku 50 taotlust 7 miljoni euro eest. Toetusmeetme, mille raames koolidel on võimalik taotleda koostöös vähemalt kahe teise kooliga toetust uuendusliku õppevara soetamiseks, väljatöötamiseks ja kasutamiseks, vastu oli erakordselt suur huvi.

Täiskasvanud õppija nädala avaüritusel nimetati aasta õppijaks Tarmo Tuuling Pärnumaalt, aasta koolitajaks tituleeriti Tiina Leosk Tartumaalt, aasta õpiteo tiitel anti Järvamaa Naiste Motivatsioonikohvikule, aasta koolitussõbraliku organisatsiooni nimetuse pälvis OÜ Sakret ja aasta raamatukogu tiitli sai Taebla raamatukogu. Eripreemiad pälvisid raamatukogubuss Katariina Jee ja Vana-Võromaa suitsusaunakombestikku tutvustavad koolitused ja töötoad.

Septembris algas sotsiaalkampaania #suurimjulgus, mille peamiseks eesmärgiks on küberkiusamise ohvrite eest väljaastumine ja aktuaalsele probleemile tähelepanu pööramine. Üleriigiliselt on algatatud mitmeid kiusamisvastaseid meetmeid ning 2017. aastast toetab riik koolikiusamise vastast programmi 367 tuhande ja väärtuskasvatuse programmi 115 tuhande euroga.